Gemenskap, stolthet, passion

Kan John Guidetti och Stoke City uppnå symbios?

Lämna en kommentar

När Stoke City idag gästar London för möte med bottenkonkurrenten Crystal Palace återfinns svensktalangen, tillika Manchester City-lånet, John Guidetti i truppen. Allt sedan utlåningen blev officiell har det spekulerats en hel del kring hur väl grabben vars mardrömmar troligtvis utspelar sig på närmsta kycklingfarm kommer att passa in i ett simpelt ackompanjerat Stoke City. En berättigad frågeställning från min horisont sett.

Att ”The Potters” med Mark Hughes i toppen skulle ändra sitt spelsystem, överge sin 4-5-1-uppställning och därmed lämna sin sedan länge poängskördande taktik känns föga troligt. Att John Guidetti ämnas skolas om till kantspelare doftar även det likt stekta frikadeller, med andra ord relativt otroligt. Så, vad är tanken?

Om vi leker med det enligt mig smått erotiska experimentet att Hughes trots allt funderar på att ändra taktik, testa ett tvåmannaanfall med Peter Crouch i en aningen släpande targetroll tillsammans med en frenetiskt djupledslöpande John Guidetti doftar övergången plötsligt optimal talangutveckling ur svensk synvinkel. Frågan är snarare om Stoke, med ett utifrån PL-mått mätt begränsat spelarmaterial, har potential att lyckas kombinera fortsatt framgång med ett aningen mer offensivt präglat spelsystem.

Personligen har jag svårt att se ett vägvinnande Stoke City på samma gång föda det svenska landslaget med en, i den perfekta av världar, ny fixstjärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s