Gemenskap, stolthet, passion

Avsaknaden av Ferguson, eller Moyes oförmåga?

Lämna en kommentar

Manchester Uniteds säsong har mestadels liknat en sjuhelvetes lång bergochdalbana. Looparna har avlöst varandra och varje gång fansens karusellyrsel övergått i tillförsikt har sura uppstötningar från avsaknaden av stabilitet och trygghet gjort sig påmind. Sviktande resultat i kombination med obehagligt djupa dalar har gett upphov till diskussion kring tränare David Moyes förmåga att leda laget. Efter ligaförlusten mot Chelsea i söndags har det dessutom gått så långt att bettingbolagen börjat erbjuda spel på klubbikonen Sir Alex Fergusons eventuella återkomst.

Att uppmana till tålamod inom denna resultatfixerade bransch känns lite som att klä sig i skor från Gucci samt kostym från D&G för att därefter parkera Porschen på gågatan och naivt börja tigga pengar med en plastmugg. Men, min blåögda sida är ett av mina främsta signum, så varför inte försöka?

Att Manchester United på senare år varit så pass dominanta som de varit är frapperande. Jämför man truppens bredd samt antalet fixstjärnor med motsvarande element i lag som Chelsea och Manchester City artar sig Fergusons osannolika facit, om möjligt, än mer överväldigande. Manchester United har länge präglats av ett väl fungerande grundspel i symbios med defensiv ödmjukhet och disciplin samt en stark tillit till sin spelfilosofi. Inte undra på att arkitektens bortfall i kombination med en darrig säsongsinledning fått en trupp som tidigare inte kunnat stava till ordet ”förlora” att förlora.

Manchester United är i behov av att återfinna den exklusiva känslan av trygghet samt tron på sitt spelsystem som borgat för tidigare framgångar. Men frågan är om det inte är lite väl mycket begärt att ett spädbarn med 26 år i livmoderns ohotade vagga ska känna trygghet med sin adoptivpappa efter blott ett halvår?!

Det är lätt att skuldbelägga omgivningen och förtränga de minnen som flankerar i backspegeln. Desto svårare är det att möta det förflutna, och inte minst att inse att man är tvungen att våga titta bakåt, att våga känna, för att kunna se framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s