Gemenskap, stolthet, passion

Ligacuptiteln – förrätt på City-buffén?

Lämna en kommentar

Ligacupfinalen mellan Manchester City och Sunderland slutade programenligt med vinst för The Citizens efter att världsstjärnorna i ljusblått klivit fram när det som bäst behövdes. Yaya Touré dunkade osannolikt magnifikt in kvitteringen tidigt i andra halvlek varpå Samir Nasri läckert knorrade in ledningsmålet. Trots att Sunderland febrilt kämpade, stundtals pressade tillbaka motståndarna och skapade ett par kvalificerade målchanser var det föga förvånande Manchester City som efter en patenterad omställning satte spiken i kistan genom spanjoren Jesús Navas.

Titeln är Manuel Pellegrinis första i europeiska sammanhang, och troligtvis en ”pengarna tillbaka ” på Triss snarare än tre matchande ”TV-rutor” för chilenaren som inom en snar framtid, med stor sannolikhet, kommer klökas vid blotta anblicken av en champagneflaska. Om han på modernt fotbollsmanér inte får kicken med anledning av en två matcher lång ”kris” (läs exempelvis två oavgjorda matcher i följd) vill säga.

Det ljusblåa manskap vi i dagsläget skådar, är inte omöjligt samma manskap som om knappt ett decennium hunnit rasera murarna mellan dröm och verklighet inom den engelska fotbollen. Ja, om inte annat de murar som återstår sedan Sir Alex Fergusons intåg i England i mitten av 80-talet. Den brännande frågan är nu vilken tränare som tillåts sitta vid matbordet när framgångarna börjar serveras på silverfat, och vem som därmed får äran att tituleras som en av världens främsta blott genom att förtära delikatesserna. Vid närmare eftertanke är det nämligen precis så naiv fotbollsvärlden är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s