Gemenskap, stolthet, passion

Det är dags att öppna ögonen, Roar Hansen

Lämna en kommentar

Efter det tragiska dödsfallet i samband med premiärmatchen mot Djurgården har den fotbollsintresserade andelen av Helsingborgs befolkning genomgått något som kan liknas ett etiskt stålbad med självrannsakan som given ledstjärna. Långt bortom Olympias läktare har supportrar uppmanats att inte längre blunda för problemen utan gemensamt stå pall för en passion fri från hat och våld.

Samtidigt som nödropen utanför planen hörsammats har Roar Hansen och hans manskap ställts inför utmaningen att fokusera på rätt saker. Att döma av lagets prestationsmässiga kräftgång fyra omgångar in i Allsvenskan har det varit problematiskt att finna arbetsro mitt i tromben av misär och medial uppståndelse, vilket naturligtvis är fullt förståeligt. Vad som emellertid inte är lika begripligt är att HIF saknar ett fungerande grundspel och därmed är utan förmåga att påverka matchbilder. Gång efter annan trampar man i gigantiska råttfällor genom att med öppna ögon trilla boll i direkt anslutning till motståndarpressen. Istället för att söka upp öppna ytor spelar man in sig i trångmål i något som liknar en vanvettig karikatyr av FC Barcelona. Lägg där till att lagets 4-2-3-1-uppställning mestadels liknar en 4-4-1-uppställning i vilken forwarden förpassas till en isoleringscell på offensiv planhalva då avståndet mellan de tre offensiva mittfältspjäserna och den centrala anfallaren är alltför stort.

Laget ser ut att ha tappat nyckeln till sitt eget hem och därmed förlorat orken att påverka sin egen situation. Det återstår att se om Roar Hansen utrustat sina lagmedlemmar med varma skodon samt om fans och sponsorer stoppat i sig ordentligt med kolhydrater under vintermånaderna. Om inte kan det bli kallt om fötterna när serien ska summeras i november.

Det är dags för Roar Hansen att ta rygg på de goda krafterna utanför banan vad gäller att sluta blunda för problemen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s