Gemenskap, stolthet, passion

Läst livbojens medföljande bruksanvisning, HIF?

Lämna en kommentar

Det sjunkande skeppet vid namn Helsingborgs IF investerar i livbojar genom att rensa i besättningen. Anledningen är att ekonomin sedan länge, i stilla ro, djuphavsdykt från promenaddäck utan ett knyst från sjökapten & Co som tittat åt ett annat håll, bländats av solen och låtit kassakistan slå hål i skrovet. Syftet med att till priset av ett par futtiga livbojar kasta två (?) nyckelspelare överbord, i handen på en glupsk turkisk pirat, är gott. Frågan är dock om resultatet av handlingen räcker till för att hålla skutan flytande, om organisationen besitter kompetens nog att iklä sig dessa livbojar om så skulle behövas.

Liknande frälsarkransar tilldelades klubben i början av 2000-talet, då med kommunen som långivare. Nu, knappt 15 år och x antal snapsar senare, har dessa oumbärliga frälsarkransar blivit till midsommarkransar av halm och maskrosor. Inte undra på att man ställer sig frågande till HIF som organisation. Den till synes obefintliga förmågan att lära sig av sina misstag, den bristande förmågan att låta återvändsgränder föda insikt om ICKE framkomliga vägar ger troligtvis vilken företagsledare som helst kalla kårar.

De flyende sedelbuntarna har sedan länge gett HIF plats i skyltfönster med feta röda realisationsskyltar. Det må så vara, även om en aning mer lågmäld medial dialog angående klubbens desperata försäljningsstrategi möjligen hade skapat gynnsammare förutsättningar vid förhandlingsbordet. Nu gäller det hur som helst att blicka framåt och ha uppsikt i backspegeln, utan att för den sakens skull fastna med blicken i endera riktningen. Extra viktigt är dock att inte förglömma syftet med livbojarna, inte heller när stormen dragit över. Efter regn kommer solsken, säger vissa. Efter solsken kommer regn, säger jag innan jag med paraplyet i väskan ger mig ut i 25 graders värme iförd insikten om att skenet bedrar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s