Gemenskap, stolthet, passion

Christian Wilhelmsson – äkta vara

Lämna en kommentar

Att kasta kärlek där den vackert tas emot betraktas inom fotbollen som något vackert. Detta trots uppenbara egenintressen som grund för handlingen, trots en självlysande gloria snickrad på kvistar av ren falskhet vilande i direkt anslutning till syftet med handlingen. Anledningen till att aktionen, trots alla uppenbara tecken, anses vacker är att den bevittnas av ögon försedda med ett filter tillverkat av 99 % godtrohet samt 1 % polyester.

Att som spelare kyssa klubbemblemet kan likväl tyda på en längtan efter att känna sig älskad som en handling genuint sprungen ur hjärteroten. Med det sagt; det är enkelt att med fötterna i det blå kasta kärlek där den vackert tas emot. Svårare är det att kasta kärlek där den nätt och jämt gör avtryck. Exempelvis i Sölvesborg, i fotbollsklubben Mjällby, på Strandvallen, inför knappt 3000 åskådare. Christian ”Chippen” Wilhelmssons återkomst till Listerlandet är både storslagen och äkta. Den är ett bevis på att genuinitet ännu har en plats (om än ingen värdig sådan) inom sporten, att respekt är mer än en klyscha och inte enbart ett dåligt PR-trick.

Glöm aldrig bort ditt ursprung. Om du tappar fotfästet; stanna upp och tänk efter. Kastar du fortfarande kärlek lika naivt som under dina lulliga tonår, eller kastar du kärlek där den vackert tas emot iklädd en av alla äckligt vuxna salongsberusade fasader? Jag kommer aldrig växa upp, jag kommer aldrig låta vettet styra min passion . Det är med anledning därav som jag för evigt kommer att kunna älska. I sann anda. Det är med anledning därav som jag sedan en vecka tillbaka högaktar Christian ”Chippen” Wilhelmsson. I sann anda.

Tack till Lars Winnerbäck som, så vitt jag vet, myntade uttrycket ”kasta kärlek där den vackert tas emot”. Olyckligtvis högst användbart i 2014 års äckliga statussamhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s