Gemenskap, stolthet, passion

Fria David Moyes!

Lämna en kommentar

David Moyes dömdes till skam på livstid för att ha raserat ett av världsfotbollens heliga monument. Idag, ett halvår efter domen, kan rättegången återupptas. Av vilken anledning? Att nya dyrköpta och motsägelsefulla bevis har framkommit.

Sedan Sir Alex Ferguson lämnade in sin avskedsansökan efter nästan tre decennier som huvudtränare för Manchester United har klubbens vinnarkultur givit vika. Den långlivade framgångseran har gått i graven och ersatts av sviktande resultat och bristande spelmässig kvalitet.

Mannen som till en början fick äran, eller bördan (välj själv), att axla Fergusons mantel var Everton-tränaren David Moyes. Det dröjde inte länge innan dess att Moyes kompetens och förmåga började ifrågasättas. X antal prestationsmässiga dikeskörningar och en mängd frontalkrockar fick fans och media att ställa sig frågande till om skotten var rätt man för jobbet.

Den inofficiella, alltjämt globala, rättegången tog sin början och slutade sent omsider med att Moyes dömdes till skam på livstid. Skotten tvingades lämna klubben och sågades milt uttryckt längs med fotknölarna.

Efter Moyes sorti övertog Ryan Giggs tillfälligt tränarposten i väntan på en permanent och mer långsiktig lösning. Den permanenta lösningen visade sig bli en meriterad herre vid namn Louis van Gaal, som innan han anlände till England passade på att vinna VM-brons med Holland. VM-deltagandet gjorde att tiden för holländarens ankomst drog ut på tiden, viket många anade skulle påverka Manchester Uniteds säsongsförberedelser negativt.

En miserabel säsongsinledning

Fem omgångar har i skrivande stund avverkats av årets Premier League-säsong. Manchester United placerar sig, med sina fem poäng, på en blygsam tolfteplats och har redan hunnit köra av vägen både en, två och tre gånger med van Gaal i förarsätet. Detta trots att klubben värvat ett antal klasspelare, och med anledning av uteblivet Europaspel nästintill fullt ut har kunnat fokusera på ligaspelet.

Jag har sagt det innan och säger det igen; Frågan är om den successiva nedmonteringen av Manchester Uniteds segermaskin är en effekt av att fel person innehar tränarposten, eller om nedgången snarare beror på att klubben genomgår en identitetskris med anledning av otryggheten som följer när en legendar efter 27 år vid rodret drar sig tillbaka.

Van Gaals mardrömsstart – Moyes upprättelse

Med hänsyn till van Gaals kaotiska säsongsinledning uppmanar jag, om inget annat, Hovrätten (läs folket) att ompröva David Moyes dom.

Skottens advokat badar i bevismaterial. 4-0-förlusten borta mot MK Dons i ligacupen, premiärförlusten mot Swansea, 5-3-förlusten mot Leicester och inte minst det faktum att van Gaal personligen vädjat om tålamod är enligt mig fakta som på sannolika skäl borde fria Moyes.

Manchester Uniteds stora problem är inte personen som innehar tränarposten, utan HAN som inte längre innehar tränarposten. Därför hoppas jag innerligt att Louis van Gaal beviljas det tålamod han efterfrågat samt att Hovrätten (läs folket) inser att det ej finns underlag för en ny rättegång (inte än i alla fall).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s