Gemenskap, stolthet, passion

Balotelli – stjärnan bakom fasaden

Lämna en kommentar

Mario Balotellis långlivade måltorka är till ända. Italienaren, som sedan ankomsten till Liverpool brottats med en sjuhelvetes formsvacka, gjorde igår sitt första mål på åtta långa matcher. Den 24-årige inhopparen kvitterade Swanseas ledning på inspel från Fabio Borini, vartefter mittbacken Dejan Lovren gjorde 2-1 på stopptid och därmed sköt Liverpool vidare i Ligacupen.

Balotellis 1-1-mål var snyggt. Volleykanonen vittnade om en latent kvalitet vilken alla som följt Balotellis krokiga karriär är familjära med. Men sanningen och säga; målet tar knappast plats i klubbens historieböcker för dess sensationella betydelse. Eller?

Njäe, troligtvis inte, men möjligen för dess psykologiska betydelse? Balotelli är i lika stort behov av mål som en bil är av drivmedel. Ett fordon utan drivmedel – en icke framkomlig stålklump på x antal 100 kilo. En mållös Balotelli – 80 kilo talang med huvudet nerborrat i gräsmattan.

Alla anfallare kan vittna om målens betydelse för självförtroendet, men få forwards är så beroende av att smörja sitt ego som Balotelli. Och få lag är så pass beroende av att få igång sin stjärnanfallare som Liverpool, att desarmera sin tickande bomb innan det smäller.

Balotellis CV är kantat av diverse dispyter och snedsteg både på och utanför fotbollsplanen. Att Brendan Rodgers i samband med värvningen av den italienska landslagsmannen tydligt deklarerade att divafasoner inte accepteras i ett Liverpool där individen förväntas underkasta sig kollektivet är sin sak. Budskapet gick med all säkerhet fram, men att kontrollera ett hungrigt lejon kräver mer än retorisk förmåga.

Personligen har jag alltid gillat Super Mario. Att den före detta Milanspelaren kämpar med, troligtvis impulsiva och ofrivilliga, humörsvängningar är givetvis tragiskt. Men bakom fasaden skymtar jag en medmänniska som desperat fäktas för sin acceptans, på fotbollsplanen ser jag en spelare med potential att uträtta stordåd. Därför hoppas jag att stundens excellens i mötet med Swansea väckte stjärnan bakom fasaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s