Gemenskap, stolthet, passion

Klona Anton Tinnerholm!

Lämna en kommentar

– MFF föll med flaggan i topp. Anton Tinnerholm höll i fanan.
– MFF:s insats mot Atletico Madrid höll hög klass. Anton Tinnerholms attityd höll världsklass.

Ovan ser du två vinklade exempel på ingresser vilka kvällstidningarna med gott samvete skulle kunna ha använt sig av efter tisdagens möte mellan MFF och Atletico Madrid.

23-årige Anton Tinnerholm stod för en makalös insats. Inte nog med att hans företagsamhet sopade mattan med världsledande entreprenörer, han gav dessutom ordet ”attityd” ett ansikte. Ett konkretiserande av detta diffusa uttryck var precis vad svensk fotboll behövde. En fotbollsnation som varken kvalitetsmässigt eller ekonomiskt kan mäta sig med de stora drakarna är i skriande behov av spelare som Tinnerholm.

Den respektlöshet som högerbacken visade upp i dueller och närkamper med världsspelare är nödvändig för att klubbar av MFF:s dignitet ska ha möjlighet konkurrera på den stora scenen. Dessvärre är inställning à la Tinnerholm en bristvara inom svensk fotboll, vilket är en bakomliggande orsak till svenska lags oförmåga att hävda sig i europeiska sammanhang. Klass och pengar i all ära. Vilja, mod, tro och framåtanda räcker långt, ibland hela vägen till Juventus Stadium, vidare till Estadio Vicente Calderón och raka vägen in i landslagstruppen.

Varken MFF eller någon annan allsvensk klubb kommer någonsin att kunna mäta sig med lag av Atletico Madrids kaliber. Inte kvalitetsmässigt. Men väl inställningsmässigt.

Över 36 omgångar segrar klass i 99 fall av hundra. Över 90 minuter duggar skrällarna tätt. Det vet alla som är fotbollsintresserade.

Om Celtic kan besegra Barcelona kan MFF besegra Juventus. Den stora skillnaden mellan skotsk och svensk fotboll är att inställning à la Tinnerholm snarare är regel än undantag i det förstnämnda fallet. En attitydförändring i ”lilla landet lagom” hade garanterat skonat oss från fler 14-årsperioder utanför finrummet. Så dåliga är vi inte och har aldrig varit, vilket blev än mer tydligt när MFF pressade tillbaka fjolårsfinalisterna i närmare 45 minuter.

Klona Anton Tinnerholm. Please!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s