Gemenskap, stolthet, passion

Rosenberg-ryktet vittnar om en storklubb på dekis

Lämna en kommentar

Aftonbladet avslöjar i dag att Inter rycker i MFF:s meriterade lagkapten Markus Rosenberg. Oklart är om nyheten vilar på sakliga grunder, men oavsett om avslöjandet enbart tar plats i kategorin för fragmentariska rykten säger det någonting om fotbollsklubben Inter.

Inget ont om Markus Rosenberg. 31-åringen är en med svenska mått mätt högkvalitativ anfallare. Utöver en utvecklad näsa för mål förfogar Rosenberg över en mängd spetskvaliteter. Han är snabb, orädd och klok. Dessutom besitter han väl förankrade ledaregenskaper, något som har understrukits under höstens CL-äventyr.

Det råder inga tvivel om att ett antal av ovan nämnda egenskaper är en bristvara i dagens Inter. Samtidigt måste man ta hänsyn till klasskillnaden ligorna och lagen emellan. MFF är Sveriges i särklass bästa lag för tillfället. Inter är en klubb stående i skuggan av fornstora dagar. Moraliskt är MFF troligtvis femhundra gånger vassare än Inter, men kvalitetsmässigt är ett stukat Inter alltjämt ett, två och tre strå vassare än skåningarna.

Med anledning därav säger ryktet mer om Inters kräftgång än om Rosenbergs fantastiska säsong.

Svensken skulle möjligen kunna konkurrera om en bänkplats i Inter, just med tanke på hur sargad klubben för närvarande är. Dock ser jag det som högst otroligt att Rosenbergs många spetskvaliteter skulle bidra till ett bättre Inter.

Kanske skulle han kunna stänka dit ett par baljor, om tillfälle gavs, men de ledaregenskaper som jag anser vara 32-åringens främsta signum hade med all säkerhet gått i graven. Dels med anledning av att han inte hade fått möjlighet att inta den roll som krävts, men främst med anledning av att han inte är tillräckligt bra.

Det krävs i enlighet med allt logiskt tänkande mer av chefen för Apple än vad det krävs av personen som driver tobaksbutiken runt hörnet.

Det vore, enligt mig, tråkigt om ryktet blev verklighet. Inte nog med att Allsvenskan skulle berövas en sevärd spelare. Rosenberg skulle dessutom, av allt att döma, förlora möjligheten att avsluta karriären på topp. Jag kan likafullt förstå om ett snyggt avslut är av sekundär betydelse när Inter kallar och plånboken dreglar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s