Gemenskap, stolthet, passion

Syndabocken heter inte Brendan Rodgers

Lämna en kommentar

Under söndagen föll Liverpool, föga förvånande, borta mot ärkerivalen Manchester United, och tappade således ytterligare mark i striden om Europaplatserna. Att Liverpool inom loppet av 16 ligamatcher finkornigt lyckats strimla drömmen till fragmentariska illusioner har fått somliga att ifrågasätta Brendan Rodgers förmåga att leda laget.

Personligen anser jag det vara orättvist att beskylla Rodgers för lagets uteblivna framgångar. En tränares främsta uppgift är att ställa upp med den formation samt de spelare som har störst chans att vinna och att agera om matchutvecklingen inte skulle överensstämma med den på förhand utarbetade matchplanen.

Brendan Rodger visade prov på ovan nämnda kriterier i mötet med formstarka Manchester United. Trots det förlorade Liverpool med klara 3-0.

Vad säger det? Att man inte bör prata om ansvarsfördelning med huvudet nedstoppat i sandlådan.

Rodgers kan omöjligt ställas till svars för att laget misslyckades med att omsätta målchanskavalkaden i nätrassel. Den tidigare Swanseatränaren borde om något hyllas för att han uppenbarligen lyckades skapa en väl fungerande offensiv som resulterade i en mängd vassa målchanser mot ett Manchester United i storform. Om inget annat vore det betydligt sundare och mer konstruktivt än att kritisera honom för enskilda spelares bristande individuella skicklighet.

Vad skulle han ha gjort? Sprungit in på planen och petat in bollen på egen hand? Jag har aldrig sett en tränare agera på det viset, men jag gissar att Liverpool vid ett sådant scenario likväl hade förlorat med just 3-0, med den betydande skillnaden att matchuret aldrig nått 90.

Liverpool har säsongen igenom haft stora problem att göra mål. Inte undra på. Inför säsongen tappade klubben målkungen Luis Suarez. Som grädde på moset har lagets toppforward Daniel Sturridge gått skadad parallellt med att Mario Balotellis spetskvalitet lekt kurragömma. Med korten på bordet är det uppenbart att Brendan Rodgers del i kräftgången är tämligen begränsad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s