Gemenskap, stolthet, passion

Chelsea missade chansen att rycka

Lämna en kommentar

Southampton drog åt handbromsen, Mourinhos segermaskin stannade och Chelsea tappade poäng.

Samtidigt som belåtna Southampton-supportrar gjorde sig redo att inhandla den obligatoriska halvtidsölen klev Eden Hazard in i handlingen. Det belgiska yrvädret tog emot bollen, drev på sedvanligt manér inåt i banan, hittade en lucka och placerade snyggt in 1-1 i det bortre hörnet.

Vips så var ett för dagen underpresterande Chelsea tillbaka i matchen. Karakteristiskt för ett lag som likt en godispåse är fullproppad med välsmakande karameller. Om spelet inte klickar finns det alltid ett ton individuell skicklighet att luta sig mot.

I andra halvlek kom Chelsea ut som ett nytt lag, stärkta av det moraliskt viktiga kvitteringsmålet. Laget tog omgående tag i taktpinnen och tryckte tillbaka Southampton som tvingades spendera allt mer tid hopkurade i sina skyttegravar.

Men Southampton acklimatiserade sig tämligen snabbt och verkade onekligen trivas i de trånga skyttegravarna. Mourinhos segertåg tilläts inte lämna perrongen. Hemmaspelarna ockuperade portugisens kupé, drog åt handbromsen och plockade isär rälsen.

Nu gäller det för lokförare Mourinho att snabbt som attan plocka fram verktygslådan, svetsa och accelerera. Under tiden kan Chelseatränaren trösta sig med att Manchester City osannolikt nog tappade poäng hemma mot Burnley. Ännu är det med andra ord ingen ko på isen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s