Gemenskap, stolthet, passion

Liverpool går en oviss framtid till mötes

Lämna en kommentar

Steven Gerrard lämnar Liverpool. Klubben har givits en lägesrapport, nu gäller det att agera innan fukten tränger in i väggarna. Om inte riskerar mögelskadorna bli bestående.

Steven Gerrard annonserade i dag att han efter pågående säsong kommer att lämna Liverpool. Anledningen sägs vara att den 34-åriga innermittfältaren är sugen på att ta sig an en ny utmaning innan de berömda skorna förpassas till hyllan. Inte undra på, Gerrard har varit Liverpool trogen under hela sin karriär.

34-åringen tillhör ett utrotningshotat släkte inom den moderna fotbollen, ett släkte som kännetecknas av genuina kärleksband till en klubb. Istället för att prioritera ett välfyllt prisskåp har han låtit hjärtslagen styra karriärskutan. Gerrard förtjänar att överösas med lovord, men istället tänkte jag ta tillfället i akt och reflektera kring hur Liverpool ska klara sig utan sin ryggrad.

När en spelare som Gerrard tar farväl kommer identitetskrisen som ett brev på posten (läs mail, inte snigelpost). Att hindra uppkomsten av en identitetskris är svårt, för att inte säga omöjligt, men att påverka krisens varaktighet är fullt möjligt. Gerrards fantastiska framförhållning har givit klubben goda förutsättningar att i ett tidigt skede agera i syfte att så snabbt som möjligt komma på fötter igen. Nu gäller det för Liverpool att utnyttja tidsfristen på bästa sätt.

Men vad behöver konkret göras?  Att scanna av transfermarknaden i hopp om att finna en spelare med potential att ersätta Gerrard är i enlighet med all logik dödsdömt. Det går helt enkelt inte. Utöver extraordinära spelmässiga kvaliteter har Gerrard en hjärtfrekvens i symbios med klubbens, något som inte går att köpa oavsett hur grav fetma plånboken lider av.

Det tomrum som Gerrard efterlämnar går inte att fylla med shoppingkassar. Med det inte sagt att Liverpool inte bör komplettera existerande trupp med en innermittfältare av rang.

Dock tror jag att det mest väsentliga är att övertyga spelarna, ledarstaben, fansen och sponsorerna om att Gerrard inte packade med sig den sista soluppgången. Skulle klubben klara det är jag tämligen övertygad om att saneringen är möjlig och att mögelskadorna inte blir bestående.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s